Historiska Museet har igen åbnet dørene for museets gæster

2018.12.10

Første søndag i advent genåbnede Historiska Museet ved Lunds Universitet. Det 100 år gamle museum har det sidste år gennemgået en stører ombygning, hvor enkelte udstillingsrum, receptionen og museumsbutikken alle har fået et nænsomt ansigtsløst. Tegnestuen har i forbindelse med projektet tegnet et nyt kubeformet indgangsparti, hvor modsætningen imellem glaspartiernes lette og lyse udtryk og den tunge stålkonstruktion i sit arkitektoniske formsprog skaber en dialog med den historiske bygning.

 

Maria Lundström fra Lunds Stift var med til museets genåbning, og har skrevet en fin reportage fra indvielsen, som kan læses her

Læs mere om projektet Historiska Museet her

 

Tag på Kirkesafari i København med Ole Drachmann

2018.11.26

Midt i den danske sommer fik tegnestuen besøg af et svensk tv-hold fra Lunds Stift. I foråret 2018 afsluttede tegnestuen med Ole Drachmann, som ansvarlig arkitekt den storstilede restaurering og transformation af Fredrikskyrkan i Karlskrona. Dette har i Sverige skabt interesse for tegnestuens arbejde. Sammen med Stiftets kommunikatør Maria Lundström tog Ole Drachmann på kirkesafari, hvor de besøgte fem kirker i København. Gennem levende arkitekturformidling og med anekdoter fra byggepladsen i baghånden blev Christiansborg Slotskirke, Marmorkirken, Vartov Kirke, Dyssegårdskirken samt det igangværende projekt i den engelske kirke St. Alban’s Church vist frem.

Læs mere om turen og se indslaget her

 

Nye energiløsninger i PH’s hus har givet pote

2018.04.22

Nu kender vi resultatet af den omfattende energirenovering som Drachmann Arkitekter udførte, på PH’s egen villa i Gentofte, for Realdania. Efter resultatet af fyringssæsonen 2017 / 18 er opgjort, viser det sig, at husets energiforbrug er nedsat med ca. 60 procent, ved blandt andet brug af det nye isolereringsmateriale Aerogel.

Aerogel kunne, med sin minimale tykkelse, erstatte det oprindelige korklag, som hidtil havde udgjort varmeisoleringen af husets ydermure. Areogel er et materiale, som tegnestuen havde fået kendskab til gennem arbejde i England, og som gennem introduktionen i PH’s villa nu kan fås som byggemateriale i Danmark.

Læs mere om projektet her

Læs artiklen om energirenoveringens resultater her her

Drachmann Arkitekters arbejde præsenteres på international konference

2018.04.18

Drachmann Arkitekter ser frem til at deltage i den internationale konference: ”Preserve, Use and Develop” d. 25-26 april i Lund. Konferencen omhandler kirkelig kulturarv og dens udfordringer i fremtiden og afholdes af Lund Stift. Restaureringen og transformationen af Fredrikskyrkan vil blive præsenteret som case.

Læs mere om konferencen og dens program her her.

Læs mere om projektet her

Find Drachmann Arkitekters presserum her.

 

Fredrikskyrkan genindvies Palmesøndag d. 25. marts

2018.03.23

Datoen for genindvielsen af Fredrikskyrkan er ikke tilfældigt valgt. Palmesøndag indleder kirkens vigtigste højtid – påsken. Palmesøndag er i den kristne tro, dagen hvor Jesus trådte i karakter som messias og igennem ham, at det kristne fællesskab med Gud gives. På samme måde genåbner den svenske kirke som en fornyet kirke, som samtidig holder fast i de kirkelige traditioner. Drachmann har arkitekter har gentænkt kirkens rum. Gennem en omfattende restaurering og transformation er kirken taget med ind i fremtiden.

Læs mere om projektet her

Find Drachmann Arkitekters presserum her.

Se program for Fredrikskyrkans geninvielse  her

Liturgiske symboler udviklet til Fredrikskyrkan

2018.03.01

Liturgiske symboler er i samarbejde med den talentfulde Daniel Siim udviklet til Fredrikskyrkan i Karlskrona som led i bevarelsesprojektet.  De grafiske symbolerne er et visuelt greb, som intuitivt knytter liturgien og kirkerummet sammen. Kristendommen er rig på symboler, som alle udtrykker de kristne ideer. Her ses døren ind til konsistorium, som er sandblæst med korset og IHS, de første tre bogstaver i Kristus stavet på græsk

Læs mere om projektet her

 

Restaurering af Fredrikskyrkan i Karlskrona er tæt på sin afslutning

2018.02.23

Restaureringen af Fredrikskyrkan, er tæt på at være afsluttet og klar til aflevering. Her ses gulvdetaljer fra kirken, der viser et møde mellem ølandsten fra 1915 og det nye massive egetræsgulv i kirkeskibet.Trægulvet erstatter et område af cement, som blev fritlagt da man fjernede kirkebænke. Gulvet kommunikerer kirkens historie og forandringer, samtidig med at man forbedrer kirkeskibets akustik og fortsætter bygningsværkets kulturhistorie.

Læs mere om projektet her

Find Drachmann Arkitekters presserum her.

 

Drachmann Arkitekter deltager i Kirkens forum I Fredericia den 29. og 30 september

2017.09.29

Drachmann Arkitekter deltager i Kirkens forum I Fredericia den 29. og 30 september.
Kom og mød os ved stand 3120 og få en snak med os om ”fremtiden kirke” og mulighederne i de danske kirker.
På messens Scene 2 i Hal E vil Ole Drachmann lørdag kl. 13 desuden holde et oplæg, hvor han fortæller hele historien om restaureringen og tilblivelsen af Fredrikskyrkan i Karlskrona og tankerne bag ”fremtidens kirke”. 


Læs mere om Drachmann Arkitekters deltagelse på Kirkens Forum her

Læs mere om projektet her

 

Restaureringen af PHs eget Hus er indstillet til RENOVER prisen

2017-04.05

Restaureringen af PHs eget hus er med i opløbet om at vinde prisen som Danmarks bedste renoveringsprojekt 2017. Det er vi rigtig stolte af! Vinderen bliver kåret senere på året, men du kan allerede nu læse mere om vores renoveringsprojekt på renover.dk. 

Amalie fra Drachmann Arkitekter - klummeskribent i Arkitekten

2017-04.05

Læs Amalies klumme omkring Den Dynamiske Bevaringsproces i det seneste nummer af fagbladet Arkitekten.

PHs eget hus: Special Mention ved Architizer A-Awards i to kategorier

2017-04.04

Vi er stolte over at kunne meddele at PHs eget hus har modtaget special mention i to kategorier:

Architecture + Preservation
Architecture + Color

 

Læs mere om projektet og Architizer A+Awards på følgende links:

Architizer A+Awards

PHs eget hus

 

På forsiden af Arkitekten

2017-03.20

I den seneste udgivelse af Arkitekten kan man læse et interview med Ole Drachmann, hvor han beskriver tegnestuens arbejde i Sverige.

 

 

PHs eget hus på dezeen

2017-01.19

Det engelske magasin dezeen har bragt en artikel, der i tekst og billeder udførligt beskriver arbejdet med restaureringen af PHs eget hus.

 

Link til artikel 

 

 

Multifunktionel kirke

2017-01.18

En interessant og betydningsfuld beslutning er blevet taget i forbindelse med Drachmann Arkitekters kirkeprojekt ved Fredrikskyrkan i Karlskrona. I starten af januar blev der truffet endelig beslutning om at kirkebænkene i Fredrikskyrkan gerne må tages bort fra kirkerummet. Beslutningen er både vigtig for at skabe balance mellem brug og bevaring i Fredrikskyrkan, men den kommer også til at være betydningsfuld for fremtidige kirkeprojekter i Sverige og de svenske kirkers fremtid.

 

Læs mere om projektet her
Artikel

Foto: GEO

Geoteknisk boring ved Kastellet

2017-01.09

St. Alban’s Church er placeret tæt ved voldgravens kant der omkranser Kastellet. I december udførte Geo en geoteknisk og miljøteknisk boring til otte meter under terræn. Formålet med boringen var at fastlægge jordens bæreevne og dermed bestemme den fremtidige tilbygnings funderingsprincip 

 

Læs mere om boringen på Geo’s hjemmeside

Læs mere om projektet her

Pelarsalen afleveret

2017-01-03

Pelarsalen har i løbet af sommeren og efteråret 2016, gennemgået en større renovering, og er nu klar til ibrugtagning. Projektet blev udført i forbindelse med Lund Universitets 350 års jubilæum.

 

Læs mere om projektet her

Link til Lunds Universitet

Se projektet

PHs eget hus er nomineret til arkitekturprisen Årets Store Arne

2016-12-21

Drachmann Arkitekter er sammen med Realdania By & Byg blevet nomineret til årets Store Arne 2017 for restaureringen af PHs eget hus.
Store Arne er Arkitektforeningens hovedpris, som gives til udførte værker der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Læs mere om nomineringen på
Arkitektforeningens hjemmeside.

Se billeder af projektet her

Læs mere på Realdania By & Byg

DA - interview i Svenska Kyrkor

2016-11-04

I den seneste udgivelse af Svenska Kyrkor er Ole Drachmann blevet interviewet om sit virke som arkitekt og mangeårige arbejde med den danske og svenske kulturarv.
I magasinet er der foruden interviewet en artikel om Fredrikskyrkan i Karlskrona. 

Link til magasinet

Se projektet

På forsiden af By og Land og Arkitekten

2016-10-28

I forbindelse med Drachmann Arkitekters restaurering af PHs eget hus, har Amalie Drachmann skrevet en artikel om projektet for By og Land og stillet op til et interview i Arkitekten. Artiklen i By og Land beskriver tegnestuens tekniske tilgang og løsning af opgaven, og gennemgår bl.a. efterisoleringen, betonreparationerne, farvesætning og processen med genskabelsen af det historiske tapet. I slutningen af interviewet i Arkitekten kan man læse eller genlæse den genoptrykte anmeldelsen af Poul Henningsens eget hus fra Arkitekten månedshæfte 1938.

Se projektet

Lunds Universitets - 350 års jubilæum

2016-09-23

I anledning af Lunds Universitets 350 års jubilæum er aulaens bænke blevet istandsat.

Arbejdet, der er udført af møbelpolstrer Mette Palsten København, er foregået hen over sommeren og har omfattet en nænsom istandsættelse af bænkenes træværk, og forbedring af siddekomforten ved afkortelse af bænkenes bagerste ben.  Samtlige 320 hynder er blevet ombetrukket på traditionel vis med hestehårsbetræk. Se projektet

Ole Drachmann - Udnævnt til Slotsarkitekt

2016-09-20

 I 2015 blev Ole Drachmann udnævnt til Slotsarkitekt for Karlskronas forsvarshistoriske anlæg, som omfatter Marinemuseet i Karlskrona samt 16 historiske bygninger, hvoraf 11 bygninger er på Unescos Verdensarvsliste.
Drachmann Arkitekter har det overordnede ansvar for at vedligeholde bygningerne, føre tilsyn og beskytte deres særlige signifikans og strategisk at udvikle kulturarven fremadrettet. Ole Drachmann er slotsarkitekt for Bäckaskog Slot og Husarkitekt for Universiteshuset i Lund siden henholdsvis 2008 og 2009. Læs mere om os

Vallensbæk Gl. Kirke - Afleveret

2016-09-20

Drachmann Arkitekter har netop afleveret Vallensbæk Gl. Kirke efter en større skimmelsanering og nykalkning. Skimmelsaneringen indebar blandt andet også sanering af kirkens orgel som i forbindelse med arbejdet blev hovedstemt af Frobenius. Til samtlige af kirkens vinduer er der fremstillet nye specialtilpassede forsatsvinduer som diskret indgår i kirkerummets helhed

Se projektet

PHs eget hus - Åbent hus

2016-09-10

Den 10.-18. september fra kl 13-17 åbnes PHs eget hus op for offentligheden. Kom og oplev huset som Drachmann Arkitekter har restaureret for Realdania By & Byg. 

Se projektet

3 års Fødselsdag

2016-09-05

Drachmann Arkitekter fejrer 3 års fødselsdag fredag den 16. september 

PHs eget hus i Bo Bedre

2016-09-01

Bo Bedre bringer i deres september udgave en 11 sider lang reportage med historie og billeder fra PHs hus.
Se projektet

Vallensbæk Gl. Kirke - åbner igen

2016-08-26

Efter at have været lukket i over to år kan Vallensbæks menighed atter tage deres kirke i brug. 

Se projektet

Ny hjemmeside

2016-08-01

Drachmann Arkitekter har fået ny hjemmeside. Se mange af vores spændende projekter, læs nyheder og meget mere her