Om os - PHs eget hus

Ole Drachmann og Drachmann Arkitekter har i over 40 år arbejdet dedikeret, målrettet og ambitiøst med rådgivning og restaurering af nogle af Nordens vigtigste kulturarvsbygninger og historiske miljøer. Vi varetager alt fra projektudvikling, projektering og byggeledelse inden for restaurering, transformation og nybyggeri for såvel private som offentlige bygherrer. Uanset om vi arbejder for private eller offentlige bygherrer er vores ambition og vision altid den samme – at bruge vores viden, dybdegående analyser, håndværksmæssige erfaring og intelligente løsninger i bestræbelserne på at bevare, forny og transformere arkitektur og den nordiske kulturarv.

Drachmann Arkitekter


 

Drachmann Arkitekter blev stiftet i september 2013 af arkitekt MAA Ole Drachmann, der har beskæftiget sig med restaurering, bevaring og nybyggeri siden 1974. For Ole Drachmann startede det hele med en fascination af og interesse for arkitektur, håndværk og materialer, en fascination der siden har udviklet sig til en livslang passion og som afspejles i alle tegnestuens projekter. Drachmann Arkitekter arbejder i spændingsfeltet mellem praktisk viden og metodisk tilgang, hvor fokus ligger på at skabe en balance mellem udvikling og bevaring funderet i en stærk forståelse for stedet, dets kontekst, traditioner og byggeskik. For en succesfuld projektering, tager tegnestuen udgangspunkt i en konstruktiv og positiv dialog med bygherre, håndværkere,

konservatorer og samarbejdspartnere, for i fællesskab at finde frem til optimale løsninger, uanset om der arbejdes med restaurering, transformation eller nybyg i historisk kontekst. Tegnestuens kompetencer er dybt forankret i et indgående kendskab til og respekt for selve det arkitektoniske håndværk og et materialekendskab, som tilsammen altid udgør den bærende kraft i enhver restaurering og ombygning. Drachmann Arkitekter udfører opgaver som Slotsarkitekt for Karlskronas forsvarshistoriske anlæg, som Slotsarkitekt for Bäckaskog Slott og som Husarkitekt for Lunds Universitet. Med stor respekt for det strategiske arbejde med kulturarven, arbejder tegnestuen med at skabe bæredygtige og kontinuerlige metoder til at

forvalte bygningsværkerne og sikre dem for fremtiden. Med det langsigtede perspektiv for øje, arbejder tegnestuen med at bevare, optimere og udvikle den bygningsmæssige kulturarv gennem forvaltningsstrategier, vedligeholdelsesplaner, langsigtet budgetlægning m.m. Blandt de opgaver som Ole Drachmann og Drachmann Arkitekter gennem årerne har arbejdet med kan nævnes genopbygningen af Christiansborg Slotskirke efter branden i 1992, restaurering af Marmorkirken, Kronborg Slot, Amalienborg, Fredrikskyrkan og Poul Henningsens eget hus i Gentofte. De mange opgaver i både Danmark og Sverige betyder, at Drachmann Arkitekter i dag har åbnet kontorer i både København og Lund.

Medarbejdere


 

Amalie Drachmann

Arkitekt MAA RIBA

+45 2682 1604

ad@drark.dk

læs mere

billeder-af-medarbejdere

Christine Runøe

Kommunikationsmedarbejder

+45 3411 1101

cr@drark.dk

 

Christopher Hjortholt

Arkitekt MAA

+45 6070 0030

da@drark.dk

Læs mere

Daniel Ljunggren

Arkitekt SAR/MSA MAA

+45 3411 1101

dl@drark.dk

Læs mere

Ditte Maria Sørensen

Kommunikationsmedarbejder - kirkeprojekter

+45 3411 1101

dms@drark.dk

Læs mere

Ole Drachmann

Arkitekt MAA SAR.MSA RIBA

+45 2123 8110

od@drark.dk

Læs mere

Ulrik Christiansen

Arkitekt MAA | Bygningskonstruktør

+45 2261 0202

uc@drark.dk

Læs mere

Presse


 

Er du journalist eller medie og ønsker at omtale vores projekter, er du velkommen til at hente pressefotos og tekster til fri afbenyttelse. Husk at kreditere fotografer, som du finder henvisning til i vores fotoarkiv.

Find vores presserum her.