Alle  Projekter  |  Boliger  |  Design  |  Indretning  |  Kirker  |  Kulturarv  |  Museer  |  Slotte

Historiska Museet indgangsparti

Historiska Museet med sit nye indgangsparti.

Historiska Museet

Lund

Efter næsten et års om- og tilbygning har det 100 år gamle Historiska Museet i Lund igen åbnet dørene for gæster. Museets eksisterende noget anonyme indgang har fået en ny lys, luftig og transparent entre, som imødekommende byder velkommen til museets gæster. Museumsbygningen er oprindeligt tegnet af Professor Axel Nyström og blev opført mellem 1840 til 1845 som Bispebolig i Lunds stift. Biskoppen flyttede dog aldrig ind i den ny bolig, og allerede i 1848 flyttede fakulteterne for zoologi, kemi og fysik ind i bygningen, og blev nu en del af Lund Universitet. Efter en omfattende ombygning udført af Theodor Wåhlin flyttede Arkæologien med Historiska Museet i 1918 ind i huset.

Tilbygning forener nyt og gammelt

Historiska Museum ved Lunds Universitet indeholder i dag store samlinger fra antikken, bronzealderen og middelalderen. Museet anvendes i vid udstrækning til undervisning af skoleklasser samt forskning, og har et stadig stigende antal besøgende. I den forbindelse ønskede museet at forbedre publikumsforholdene ved indgangen og receptionsområdet. Med udførelsen af et nyt glasparti er der blevet skabt en bedre forbindelse imellem pladsen og museet. Entreen afhjælper en række af de indeklimaproblemer museet i en årrække havde kæmpet med, såsom høj luftfugtighed, træk og ikke mindst ønsket om mere dagslys i receptionen. Museets nye entre er udformet som en kube af glas, ophængt i to stålbuer. Hele konstruktionen udtrykker spændingsfeltet mellem de spinkle, lette glasflader og den stærke, solide stålkonstruktion. Entreen fremstår som en lysende juvel på pladsen i de mørkere skumrings- og aftentimer.

Link: Historiska Museet              Link: SFV

Indgangspartiet set indefra Historiska Museet
Det nye indgangsparti set indefra og ud

FAKTA

Sted: Lund, Sverige

Bygherre: Statens Fastighetsverk

Bevaringsstatus:  Statligt Byggnadsminne, SBM

Type: Addition og nyindretning

År: 2018

Status: Afsluttet

Foto: Maria Lundström


Relaterede projekter

Marinmuseum

Vedligehold | Indretning

St. Alban's Church

Tilbygning | Restaurering

Kastrupgårdsamlingen

Nyindretning