Alle  Projekter  |  Boliger  |  Design  |  Indretning  |  Kirker  |  Kulturarv  |  Museer  |  Slotte

præsentationsbillede_KRH

Rolighed

Skodsborg

 

Rolighed er et mindre naturområde mellem Vedbæk og Skodsborg. I området blev den oprindelige hovedbygning for området opført i træ i 1780 og fungerede som landsted for den norske familie Anker. Efter en række markante ejere havde boet i huset, lod den daværende ejer R. Howard Grøn bygningen nedrive i 1920. I stedet opførte han den nuværende hvidpudsede bygning, som i mange år var ejet af Fonden af 28. Maj 1948.

I 2010 blev ejendommen købt af A.P. Møller-Mærsk og transformeret til Leadership Centre – et kursussted for A.P. Møller-Mærsks ledelse. Efter en gennemgribende istandsættelse stod ejendommens ca. 3.000 m2 klar til indflytning i 2011.

Istandsættelse

Istandsættelsen omfattede blandt andet indretning af et moderne auditorium, undervisnings- og grupperum. I hovedbygningen findes i dag dagligstuer og en spisesal, som er møbleret med danske designklassikere. I kælderen blev der indrettet et nyt restaurationskøkken. Den tidligere gartnerbolig, som i dag er et charmerende mindre bindingsværkshus, blev ombygget til værelser til overnattende kursister, og bjælkehuset ved søen blev omdannet til wellness-center med fitness-faciliteter i underetagen og et rustikt opholdsrum på den øvre etage. Der blev også etableret værelser til ophold og administrative formål i to ombyggede gulstensparcelhuse fra 1960’erne. Begge huse blev tilpasset landskabet med udvendige bræddebeklædninger og tjærede overflader. Alle bygninger blev energioptimeret.

Indretning

I forbindelse med af A.P. Møller-Mærsks overtagelse af ejendommen fulgte 70 Wegner spisestuestole CH23 i egetræ med. Stolene blev istandsat hos Carl Hansen. Ole Drachmann designede flere borde til huset, blandt andet et spisebordssystem baseret på et firkantet bord med tillægsplader. Til møderum blev der designet borde i mahogni med indlagt læder, og til vinkælderen blev der tegnet et massivt bord samt vinreoler i sortvokset mdf-plade med forkanter i mahogni. Til de mange værelser i gæstefløjen og gartnerboligen blev der tegnet senge.

V

Ole Drachmann stod for løsning af opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter. EMA er indehaver af rettighederne til projektet.


FAKTA

Sted: Skodsborg, Danmark

Bygherre:  A.P. Møller-Mærsk

Type: Istandsættelse

År: 2010-2011

Status: Udført

Samarbejde: Landskab: Kirsten Lund Andersen

Foto: Ole Drachmann


Relaterede projekter

Asia House

Transformation I Nyindretning

Sølyst

Restaurering

Bäckaskog Slott

Restaurering I Transformation