Alle  Projekter  |  Boliger  |  Design  |  Indretning  |  Kirker  |  Kulturarv  |  Museer  |  Slotte

Snogeholms Slott view over vandet

Snogeholms Slott med view over vandet.

Snogeholms Slott

Sjöbo 

Drachmann Arkitekter forestår istandsættelsen og nyindretningen af Snogeholms Slott, som er beliggende i skåne, midt i det naturskønne område Snogeholm. Slottet er tegnet af den danske arkitekt Carl Ferdinand Rasmussen og opført i 1870’erne i fransk barokstil. Snogeholm Slott har gennem sine 150 år haft besøg af en del af verdenshistoriens prominente personligheder. Blandt andre den tyske Kejser Wilhelm II, der som logerende gæst i 1890 boede på slottet. I 1960 blev bygningerne omdannet til hotel og restaurant, en funktion som bygningen stadig har i dag.

 Istandsættelse af Snogeholms Slott 

Fokus har været at bringe de historiske bygninger videre som et opgraderet hotel og konferencecenter, som møder tidens behov i dag samtidig med at materialeholdningen er afstemt i samspil med bygningens historiske kvaliteter. Der er blevet åbnet for en udvikling af bygningsværket, som forener fortiden, nutiden og fremtiden gennem bevidst at formidle og videreføre de kulturhistoriske lag samtidig med, at det langsigtede perspektiv har været for øje.


Snogeholms Slott er omgivet af smukke naturområder, som igennem historien har været en fast del af livet på slottet. Den samlede istandsættelse er projekteret til at forløbe i flere faser og I takt med, at de enkelte bygninger er istandsat, vil de løbende åbne op for aktiviteter. Den tidligere jagtpavillon er på denne måde allerede genåbnet som bed & breakfast.

Snogeholms Slott vil åbne for publikum i sommeren 2019

Snogeholms Slott set indefra.

Detalje.


FAKTA

Sted: Sjöbo, Sverige

Bygherre: Snogeholms Slott AB

Type: Byggeprogram 

År: 2017-

Status: Igangværende


Relaterede projekter

Residenset

Vedligehold

Universitethuset

Vedligehold I Udvikling

Bäckaskog Slott

Restaurering I Transformation