Rækværk præsentationsbillede_Universitetshuset_Lund_Rækværk

Det ursprungliga och det nya räcket i Universitetshusets atrium.

Räcke

För att uppfylla moderna krav på säkerhet är det nödvändigt att höja räcket vid den ursprungliga balustraden i Universitetshuset i Lund. För att skona den ursprungliga balustraden så mycket som möjligt blev lösningen att man tog fram ett specialskydd som monterades i golvet, med bara några få anslutningar till den ursprungliga balustraden. Räcket är gjort av brunt stål och tvärsnittet har formen av ett T.


FAKTA

Plats: Lund, Sverige

Byggherre: Statens Fastighetsverk

Typ: Design

År: 2015

Status: Testräcke konstruerat

Samarbete: Emil Nielsens Smedeværksted


Relaterede projekter

Hatthängare

Design

Universitethuset

Underhåll | Utveckling

Bro til Kronoberg Slottsruin

Nybyggnation