Statens-fastighetverk-lund-Lav

Mötesrum.

SFV Lund

Lund

Statens Fastighetsverk i Lund har fått ny inredning till sitt kontor i Lunds Botaniska trädgård. Kontorslokalerna är inredda efter konceptet Vitras Citizen Office. Det speciella med ett Citizen Office-kontor är att medarbetarna kan besluta om vilken rytm, form och placering som är rätt för deras respektive arbetsuppgifter. Man kan både arbeta individuellt eller i grupper. Citizen-office-kontor gör det möjligt för medarbetarna att arbeta i olika positioner och kan flytta runt på kontoret under arbetsdagen.

Inredning av det flexibla kontoret

Konceptet bryter mot den klassiska teorin om ergonomi, eftersom man inte bara fokuserar på traditionella kontorsarbetsplatser. Konceptet omfattar även soffor och sittplatser. I samband med projektet inredde Drachmann Arkitekter arbetsplatser för stående arbete, loungearbete, lugnt rum, debattrum, kafeteria, projektrum, möteslokal, utomhusarbete, arbetsruta, mötesruta, område med soffor, grupparbetsbord, multimediarum, bibliotek och en-personskontor. Allt integrerat i ett och samma arbetsområde.

Länk: SFV

Statens-fastighetsverk-Lund

Mötesrum.


FAKTA

Platts: Lund, Sverige

Byggherre: Statens Fastighetsverk

Typ: Ny inredning 

År: 2014

Status: Udført

Samarbete: Bettercph


Relaterade projekt

Skeppsgossekasernen

Renovering | Inredning

Bäckaskog Slott

Restaurering | Omvandling

Universitethuset

Underhåll | Utveckling